Pengik0t bel0g MiszEvy gedix ~

Wednesday, 29 February 2012

Perkhemahan Persepaduan Unit (Part1)

perghhh ! hye cuyy !

nahhhh , karang ni aq nak share kenangan tyme camping 24 Feb - 26 Feb 2012 .. xsaba saba nak citer kat k0rung niew .. sebelum tu , da pegi tndas ke ? entry niew mayb pnjng 'ckit' , dah .. pegi ambek ker0p0k ke , gula2 ke .. pape jela k0rung nak buad sebel0m nak baca apa yg seterusnya .. 

1st day : aq bawa beg pnya la berat .. fuhh . datang jer kat sk0lah , pen0h gile dgn peserta2 kem tu .. sume nmpknye enthusiastic gile , semangat tuhhh ! emm , ada taklimat sekejap buad peserta2 . bru je setat kejap dah da pr0blem . aq xtau aq mas0k patr0l mana satu , grrr ~ (!) kwn aq ckp aq patr0l 1 , skali ckgu sebut nma peserta2 patr0l 1 xda la pulak nma aq .. sahsah kwn aq bri aq wr0ng inf0rmati0n .. hmmm , pape jela ! last2 aq mas0k kat patr0l 8 , bag0ihh sngt da .. [=.=ll] 0key2 , kta teruskan cerita ! ada 3 buah bas bawa kmi gi tmpat kem iaitu di ADIS BUAN , BAU . alahh , bas sek0lah yg biasa jerr .. bukan nye airc0nd p0n ! patr0l 1 , 2 , 3 pakai bas pertama , patr0l 4,5 dgn sesetengah urusetia pakai bas kedua and patr0l 7 , 8 dan urusetia yg selebihnya pakai bas ketiga . dgn aq2 skali pakai bas ketiga . ada plak yg tersesat bas , dah pen0h bas agaknye .. jalan , punya la jalan .. bnyk yg dibualkan aq ngan kwn aq *Claire* (bukan nma sbena) . 0rg yg dud0k blkang kmi 2 memekak je , d0k seb0k maen game kat hp mereka . apa entah smpai terjerit jerit "menang , menang !" let's pr0ceed ! 0kay , smpai kat jln smpit mcm jln mas0k kmpng2 bahh .. emm , aq terpikir .. 'kte ni nak balik kpg ke camping ? tak mcm tmpt kem jerr ..' maklum la , memang jln mas0k pi kpg p0n .. dgn rmh2 0rg kpg lgi tu .. skali mas0k pnya la mas0k dlm kpg tu , lerr .. memang pun tmpat kem . ADIS BUAN 'RESORT' tu ! res0rt beb .. perghhh , peserta2 aq teng0k memang keriangan xsab0 nak camping .. termas0k aq2 skali la tu .. xp ~ (!)  

skali turun kat bas , mengeliat sume . sakit punggung asyik dud0k je .. perjlnan lebih kurang 1 jam setengah .. kira lma gak la .. 0kay , angkat barang2 makanan , k0tak2 minuman dulu ! xdibenarkan angkat beg sndiri .. kang kena marah kang .. dah abz angkat bru angkat brg2 sndiri .. ckgu2 and urusetia2 ckp pegi ke l0kasi yg tlah ditetapkan utk mendirikan khemah . aq tataw mna satu khemah aq .. kwn aq ckp aq khemah A , skali teng0k lain plak ! ada s0rg seni0r aq a.k.a kakak ckp aq sama khemah dgn dye . khemah H . 0kay , 0rite . syukur sngt la ada 0rg gitaw aq khemah mna .. aq sama khemah dgn kak Tahira (kakak yg gitaw aq sma khemah dgn dye) , kak Car0l and kak Haniza .. sume kak-kak yg sma kem .. kek0k ckit ni , s0rg dlm khemah tu sesi petang , f0m 2 lgi tu .. masa dirikan khemah tu memang pelek gile la muka .. blurrr .. xphm mcm mna nak pasang khemah . aq ni memang pernah la pasang khemah .. tpi dulu ! skarang dah lupa .. pnggil ckgu , mnta t0l0ng mcm mna .. ckgu ckp . "yg tali tu bla bla bla" isyyy , tadew la aq nak gitaw setiap perkataan yg ckgu ckp kan ? pelek ! heheh , 0kay ! khemah dah siap pasang ! sume peserta2 pnya khemah siap pasang ! btw , kwsn khemah peserta laki2 and p0mpuan ada satu sempadan .. xbley mas0k sebarang .

tiba2 siren bebunyik ! bingit , bingit ~(!) sakit telinga .. urusetia yg s0rg ni mnta perhatian para peserta . "para peserta sila ke tapak berkumpul sekarang !" alahh , yela2 .. eeepppp ! ada satu yg aq lupa nak gitaw k0rung .. kat ctu ada sungai ! cntik gile beb !! rasa xsaba saba nak terjun .. aq ni naknak je terjun .. >___< tpi ckgu bl0m sur0h lgi . ckgu ckp tyme mndi petang nnti baru bley mas0k sngai tu .. sambung balik cite , kmi pegi la ke tapak perjmpaan .. ada taklimat jap .. bla bla bla bla , dah abz taklimat kmi balik ke kem masing2 pegi ambek cawan , pinggan .. mkn petang jap .. menu ? air mil0 dgn cracker xsalah aq la . dah abz minum petang , siren tu bebunyik balik , menandakan kmi mesti balik ke tapak berkumpul .. skali kmi dibahagi team . patr0l 1 dan 2 (blue 0ccean) , patr0l 3 dan 4 (red m0untain) , patr0l 5 dan 6 (yell0w river) dan yg terakhir kmpulan aq . patr0l 7 dan 8 (GREEN PASTURE) ! yeahhhhh ~ pasture ? apa mksud tu ? lerr , maksud nye , pasture tu mewakili sume tumbuhan2 hijau .. masing2 team ada bndera ikut kaler .. blue , red , yell0w and GREEN . perbarisan ikut team masing2 .. team GREEN PASTURE ngan blue 0ccean kawad kaki dulu then team yel0w river dan red m0untain diberi m0tivati0n 0leh ckgu Fakrudin yg TERCNTA .. ~ >.< ~ kawad tu pnya la susah , dipimpin 0leh urusetia Claudia , Nick0las , Leslie , R0zelle(ntah pape nme) , Adrian .. and lupa la aq , mls nak seb0t sume . urusetia2 ialah pelajar lepasan SMK SIBURAN .. tunggu result SPM . then abz kawad giliran team yg laen plak .. giliran team2 kmi yg kawad tdi diberi mativati0n . bla bla bla bla .. ckgu Fakrudin da abz bri ceramah .. TIBA MASA UTK MNDI DI SNGAI !! yipieeee ~ s0n0k gile , tak saba nak terjun .. TERJUN ! rerrrrr ! sej0k gile air tu d0ee .. best sngt2 .!

mlm menjelang tiba ! lepas makan pa sume , sume kmpul balik kat tapak . aktiviti apa seterusnye ? urmmm , kejap2 . aq pun lupak ni .. let me think . a'hah ! taklimat balik ! tentang es0k pnya aktivity , ckgu ckp es0k aktiviti terlalu padat . padat sngt ! then , ntah pape urusetia s0rg ni , Adrian , sur0h kmi bersenam ar0bik .. berp0c0-p0c0 ! y0behhh .. haha , then .. ada 1 cabaran yg diberi 0leh ckgu G0beng . guru penasihat Pengakap tercyentha ! GO PENGAKAP !! xD 

cabaran : bina sebuah menara @ bngnan menggunakan ranting2 kayu SAHAJA . then mesti lakarkan pda sebuah cardb0ard dan mesti membentangkan dgn maksud2 tertentu pda menara @ bngnan ranting kayu yg dibina team masing2 .

cabaran disahut ! masa dibentangkan tu , fuyo0 .. memang s0n0k gile ahhh ! kmplan yg menang dgn pembentangan yg paling baguz ialah GREEN PASTURE ! yeayyy .. team aq tuhh . bangga2 . abz cabaran tu , ckgu Ben plak yg memberi cabaran yg sngt hebat . bukan cabaran , tetapi AMANAH .. AMANAH tu adalah satu kapur . setiap peserta ada satu kapur , kapur tu xbley hilang  dan patah . mesti disimpan dg baek sepanjang kem . xbley ditinggalkan , mesti dibawa bersama 24 h0ur ! susah gile tu nak smpn ! [=.='] senang nak patah tu d0eee ! mlm tu gara2 bnyk aktiviti , aq pnya kapur mlm tu jgk patah .. [T.T] gara2 kwn aq tert0lak aq , kapur tu aq pegang kat tangan *k0n0nnya tmpt paling selamat* tup2 kena langgar , jatuh ! then patah .. MAMPOS GUA ! diam jela . 

11:30 mlm .. dah lewat dahh . aktiviti sume mlm tu pun da abz , BUT ! sebelum tu , mlm tu time td0 , mesti ada CENTURY khemah masing .. td0 bergilir-gilir .. century ? ape tu ? lerr , mcm ni .. kalau ada 4 0rg dlm khemah , s0rg mesti berjaga . yg 3 lgi td0 . lepas tu , after century s0rg tu dah berjaga 1 jam ke @ 1 jam setengah ke , tukar lgi dgn salah s0rg yg td0 tu .. bergilir-gilir la smpai k0l 5 pgi .. aq jdi century yg kedua .. century k0l 1 pgi smpai 2:30 pgi . pastu aq tukar ngan akak s0rg ni , kak Haniza . aq pastu bley td0 nyenyak . CWIT DREAM !!

abz la aktiviti dlm satu hari di Adis Buan . ni bru je part 1 .. pnjng kan ?! heheh , part 2 nnti lgi laaaaa pnjnggggggggg ! 0kay , stay tuned ! -24 Feb 2012-

No comments:

Post a Comment

--> hye ..! BW ke bl0g niew kew??
--> haha.. sila tinggalkan k0men anda yeww? jgn segan silu
--> kalau da.. f0ll0w and leave link k0rung..! nnti saia f0ll0w balik..! thanx sweetie..!