Pengik0t bel0g MiszEvy gedix ~

Tuesday, 20 March 2012

result exam . shit =.=

urgh -,- nyakitkan ati jak nga result math aq eh . lalu la fail . dpt E(37) , nang kim jua math ya .. alu knk s0und daddy n mummy aq mlm marek . p , nasib la daddy q xrampas hp q .. phewww~ daddy q mdh mesti tebus E ya ngan mendapatkan 80+ f0r all 0ther subject . akaii ,  nasib la aq mpun sejarah n ge0 q dpt A(90+) . yeayyyyy ! but , tetap fail gara2 math xguna ya bah . nma jak klaz elit aq t0k , merah da jak muka nanggung fail ya . shit much tauk ? maka sebenanya ya senang2 jak s0alan ya lpz check ngan ckgu marek . aduyyy~ ya aq , mala jak study last minit utk math . b0d0 da jak aq eh .. 0k , 0k .. ilek jak .

0pss , hye btw . lmk aq xupdate jua 0h . saja2 , yela . take break kejap . exam bahh . hehe , result exam da dpt x ? nyakitkan ati eh . a0k a0k , aq will try harder f0r math aq next tme . dah la klaz 'elit' aq ya math bnyk jua yg fail . malu malu malu .. hishhhh ! ckgu mdh nak , bgi sapa n0k fail math ya , knk m0lah c0rrecti0n , 1 s0alan 10 kali pembetulan . mun m0lah pembetulan utk yg salah jak xpa jua , ya SEMUA s0alan . shit shit shit much . grrrr (!)

dah la ckgu math aq ya nyakitkan ati . aduyyy , salah satu fakt0r  aq fail math gak ckgu aq ya . knk ? xcayak ckgu aq ya ann0ying ka ? kau pegi la sk0lah aq cya , mas0k klaz 2A . ckgu ya ngajar , urgh ! menyakitkan mata n telinga ! saba jak la , saba ..

uitttt ~ es0k result SPM ryte ? hihi , h0pe k0runk sume pnya result cemerlang . candidate SPM 2011 , gud luck ciahhh ~ caiy0k2 ! 0k , 0k . kta jmpa lgi d an0ther entry . kbyee ~ much l0ve f0r u readers . muuaahhh .

Monday, 5 March 2012

Perkhemahan Persepaduan Unit (Part4) >nyteC0ntinues< ~

mlm d0esn't ends mcm tu jak . ab0ut k0l 11:30 mlm kakya mlm kebudataan ya ends . then ckgu Ben mula la berceramah .. "apa yg takrang blaja mlm ni ?" bla bla bla .. then ckgu Ben tnye "takrang m0k td0 nekt0k ka? nyte still y0ung ba" 'akaiii~ dah nak mas0k k0l 12 tngah mlm t0k . still y0ung ckgu kata ?' haha , aq pikir dlm h0tak aq ... then tiba2 la ckgu ckp sapa m0k td0 nekt0k angkat tngn . ckit jak yg angkat tngn , well .. xbrani baa ~ kakya ckgu tnyak , "mun umur takrang semua 75taun , xkan takrang m0k spend depan tb jak ? brapa lmk gi ktk kan idup ? hah ? cuba pikir .. brapa lmk ?" sume diammmm ~ then , s0rg peserta laki yg xde 0tak , letak 0tak kat lutut , b0d0 teramat sngt , angkat tngn .. nak tauk dye jawab ape ? "alahhh ckgu , dpt idup 150taun lgi tu ckgu" apuuuuu ~ truz meledak kemarahan ckgu Ben bagai gunung brapi . "ape kau ckp ? 150taun lgi ?! heh! kau letak 0tak kau kat mne ? kat lutut ke ? t0l0ng laa ! ckgu anjurkan kem ni bukan utk have fun je ! betapa bersusah pyh nye ckgu nak anjurkan kem ni . kmu 0rg just buang masa ckgu je !" aduyyyy ~ memang b0d0 teramat sngt la peserta laki tu . tak de 0tak lngsng ke mamat tu ? udah udah ! ckgu Ben mrh gara2 peserta laki b0d0 tu , kmi sume kena tahan . grrrr (!) kmi jgk yg kenak . cip jua laki ya tek ehhh . 

smpai la k0l 1:30 pgi kmi kena tahan 0leh ckgu Ben . parey ! sepnjng knk tahan ya , kmi knk ceramah . bla bla bla bla .. dimaki hamun la kmi knk ckgu Ben ya tek . dah la pgi ya sejuk thp gaban !! kecian kmi . :'( but ! xlmk kemudian , ckgu Ben reda . dye xmarah-marah lgi . malah ckgu siap anjurkan game lgi pda pgi2 yg sejuk , gelap2 tu . apuuuu . kan bendera platun masing2 dah berjaya dirampas 0leh ckgu2 n urusetia2 . s0 , mereka nak kembalikan . tpi , mereka sembunyikan . kena cari , pgi2 lgi tu !! mereka ckp kena cri dgn hnya menggunakan 2 lmpu picit . itu pun lmpu picit yg nyawa2 ikan . tunggu masa nak mampus lmpu picit ya tek . urghhh , ckgu mdh 'treasure hunt' thp extreme .. nang extreme pun .. parai kitai ehh . then , tiba2 sigek ari lmpu picit kmk dah mampus . lalu la aq panggil ckgu Ben . ckp2 bla bla bla . ckgu Ben crik ketua platun kmi , tututtt . *mna bley bgitau* panggil2 duak tiga kalik xda jua .. then tiba2 nya "bahhhh !" kmi dari blakang kereta . shittt ~ alu la ckgu Ben buad muka mrh nya . nya lalu ngan0k tututt "heh ! kau smpat s0r0k2 mcm tu pgi2 gelap mcm ni ? kau thu xkta kat mna ? ni hutan terbuka !!" ad0h0h . marah agi ckgu Ben . then aq harapkan tututt ckp 's0ri ckgu' . tpi sebaliknye !!!! tututt ckp "sabar ckgu" whatttt !!! udah , bangkit la kmbali kemarahan ckgu . "sabar kau ckp kat aq ?! kau nak aq sabar mcm mne lgi ?! dah , sume kmpul balik . KUMPUL !" kmi pun berkumpul ... gunung brapi meledak balikk ! akaii ~ kali ni lebih tr0k lgi . ckgu Ben smpai menangis mrh kan si tututt tu . kmi pun kena tempias . ckgu Ben siap maen tikam kerusi lgik ! ad0hhh . aq ni nak ckp marhkan si tututt tu xjgk , kecian kan dye ? xjgk rasanye . menyesal eyhh . kakya ckgu Ben suruh kmi balik khemah masing2 . "sume td0 ! cpt blahhh !" hukhuk , ckgu tu mcm halau jerr .. mne xnye .. tengah mrh tu d0ee ! lalu la si Nick , urusetia panggil si tututt . then xtau lpz tu ape terjadi kat tututt . hmmmm , kesah b0d0 ends there . apela nased si tututt tu lpz tu .

0k , nak set0rey selanjutnye ? stay tuned !! kye ~

Friday, 2 March 2012

Perkhemahan Persepaduan Unit (Part3) >Mlm Kebudayaan< (!)

yeahhhh ~ its party nyte ! 0ke , 0ke . ini mlm kebudayaan , gerenti sume platun2 da buad persembahan ryte ? hehe , wanna kn0w persembahan mereka ke ? kejap la dulu . mlm tu ada campfire ! cntik tauuu ~ nak teng0k jgk ? 0rite ! b4 that , ckgu2 n urusetia2 ada suruh kmi buad 'yell' a.k.a kata2 semangat kmi .. s0 this is GREEN PASTURE 'yell' . >Wa sama lu wa sama leya ! wa sama lu wa sama leya . ayya , ayya ! ayy0 , ayy0 ! wa ta takut sama lu semua ! wa ta takut sama lu semua , wa ta takut sama lu semua . wa ta takut sama lu semua !!< yeahhhh ~ g0 g0 green ! aucakkk .. hehe , steady2 .






ngeeee ~ cntek tak campfire tu ? hehe :)


 nmpk aq tak kat gmba ketiga ni ? hehe , satu satu nye p0mpuan dlm gmba ni .. sje tumpang glam0ur . nape ? xbley ke ? hikhik ! :P ni la yg kmi buat , duduk kat atas tanah berpasir . k0t0r tu memang la k0t0r , kalau xberk0t0r , ape gunenye camp ni ? ryte ? tema mlm kebudayaan tu is 'Mother Earth' . yeahh , alam semula jadi .

persembahan platun aq ! : GREEN PASTURE
 kmi bernyanyi je .. lgu ape ? lgu gemuruh jiwa . lirik lgu tu kmi edit . haha . SEMANGAT ! :P memandangkan temanye ialah m0ther earth , kmi guna alat musik mcm b0t0l2 k0s0ng , tin2 k0s0ng .. kira mcm tu la ..

platun BLUE OCCEAN .
 s0ri arr gmba 1st tu blurr . hang nmpk tak laki yg pakai bju yg tertera n0mb0 5 tu ?  tu abg aq . :) hekhek . mereka ni buat lak0nan yg mcm cta bujang lap0k tu ba . cta p. ramlee tu .. "hai 0bat , hai 0bat , mari beli 0bat , kalau tak dpt melepas " lebih kurang mcm tu .. hehe , best jgk mereka lak0n kan .. lawak d0ee .. >.<

platun YELLOW RIVER .

aucakkk ~ this is yell0w river . p0wer la platun ni . =.= tergugat platun2 yg lae tauu ! mereka buat persembahan menyanyi . lgu 'Mem0ri Tercipta-Shila Amzah' . auwww~ sweet lgu tu . cun sngt !! hukhuk

platun RED MOUNTAIN .


platun yg ni best ckit . mereka buat lak0nan remaja zaman skarang suka berclubing .. then , pengajaran bla bla bla .. then tiba2 se0rg urusetia datang bawa gitar ,  menjerit "HAFIZZ !!" smbil pura2 menampar se0rg laki platun tu , then laki tu eksyen jatuh . *ikut style si ayh Hafiz menampar Hafiz dlm vide0 lagu awan nan0 tu bahh* mula la mereka nyanyi awan nan0 .. "begitu lah awan nan0 , nan0 , nan0 , nan0 , nan0 .." haha , bak lagu si j0han rajalawak tu .. kahkah , sengaja wat lawak kejap mereka tu .. :)

kmi semua buat persembahan tu , mesti la ada tandingan sapa n0mb0 1 , 2 , 3 and 4 bahh .. hukhuk ..
  1. platun yell0w river (!)
  2. platun blue 0ccean (!)
  3. platun red m0untain (!)
  4. platun green pasture :'D
akaii ~ platun aq kalah .. hukhuk ~ but ! gag0 pa , jnji have fun ! caiy0kk ~ 0ke , 0ke . let's st0p here . c u s0on !

Thursday, 1 March 2012

Perkhemahan Persepaduan Unit (Part2*2/2*)

hell0 pe0ple !

akaiii ~ malas asa m0k smbung entry niew .. bnyk sngt . teng0k gmba jak k ? enj0y ~
 yeayyyy ~ its me d0e !


 ciann~ laki kena pegang tangan laki . euww ! hehe :P

this is 0ur next aktiviti lpz mas0k sg. dlm tdi . halangan merentas hutan , mesti berpegang tangan sesama sendiri . akaii ~ hehe , pape jela . but ! ser0n0k sngt !

 ape main tarik2 rmbut ni ?! sakit tauk . hukhuk ~ :P

ni halangan ke-3 . o . m . g ! ape main angkat2 ni ? lerr , dah peraturan halangan tu . nak membentuk kerjasama kumpulan k0n0n nye . hekhek . perghhh ! berat la terpaksa angkat2 0rg . parey2 ...

what ?! aduyyy , terpaksa masuk lumpur . pegangan tgn xb0leh lepas lgi tu . nak tau x ? aq mndi lumpur kat ctu . lalu la aq terjatuh , 0rg depan jln terlalu cepat , aq jdi mangsa . ciannnn ~ [=.=ll]


ni ? nma nye Azri . muka xtauk malu but sp0rting gile ~
 this is Cassandra Tasha . my cutest teamate !
shittt ! mas0k l0ngkang ..! euwwww ~ bau buc0k d0eee .. ni halangan ke-4 . urghhhh , ni la yg paling teramat la halangan yg berbau . trust me , it's stinks ! 0ke , 0ke . let's pr0ceed ~


ni ialah halangan yg seharus nye kmi tempuhi . tpi , masa x mengizinkan .. yeayyyy ~ nasib2 . hukhuk ~

tmat la aktiviti2 di petang hari ~ mlm tu lgi best ! mlm kebudayaan ...! yesss ! xsaba saya . s0 , nak lebih lnjut ? stay tuned ....

Perkhemahan Persepaduan Unit (Part2*1/2*)


bngn sebelum k0l 5 .. apuuu~ lelah gila d0ee ! dah la rasa2 bru jak td0 2 jam lebih c0z jdi century ke-2 pgi tek k0l 1 smpy 2:30 pgi .. adushhhh . m0k tertutup balit asa mata , yanak ? hukhuk . mengeliatttt ! dah cuci muka and brus gigi ape sume . pegi tapak berkumpul . =.=ll biasa la , siren dah bebunyikk ~ apa bley buat . ahhhh , bemula la hari sngt teramat la bzy .

pagi : warming up kejap . Adrian ajar "l0mpat l0mpat l0mpat , kecut perut" . hahah , dia ckp baik utk penghadaman . ape ke bende nye tu ? ikut jela yewww .. then kmi senam ar0bik . menari p0c0-p0c0 .. akaiii ~ pagi2 dah p0c0-p0c0 . pas warming up ckgu Ben beri taklimat tentang sume aktiviti hari ni .. bla bla bla .. antara aktiviti yg akan dijalankan is "Jungle Trekking" , masakan rimba , team building dan halangan k0mand0 . sume xsabar nak jalani aktiviti tu yerr ~ but b4 that , ckgu Ben panggil sume peserta yg 'amanah'  dah patah , hilang .. 0kay , ckgu dah panggil tuhh .. gerenti kena denda ni . akaiii ~ diam jak la ehh .. ckgu Ben ckp . peserta2 yg 'amanah' dah patah and hilang kena gantikan dgn 1 batu yg lebih besar drpd genggaman dye . o .. m .. g .. besar batu tu . emm , aq ambik btu yg sederhana besar jak la , xlarat nak ambik yg besar2 . gile ape ambik batu besar ~ 0k , 0k . sabar jak la .. gi mam pgi l0k ..

akaii akaii .. aq mls nak cita-cit0 . teng0k gmba je keyhh ? penad jari menaip pnjng2 . aq main ambik je gmba2 kat fb .. hekhek .



 ini la aktiviti pertama platun aq . platun "GREEN PASTURE" . waahhh , caiy0k . hekhek . ini aktiviti team building . patr0l 7 VS patr0l 8 . gmba pertama tu patr0l 7 , 'pihak lawan' patr0l 8 , iaitu patr0l saia yunk ! gmba kedua and ketiga , itu patr0l aq !! heheh , nmpk aq x ? alahhh , aq yg pakai bju biru ANGRYBIRD tuhh .. squawwkkk ~ *keluar t0pik!* haha , sume muka suspen gile . biasala , tengah pikir tu mcm mna nnak s0lve puzzle tu . susah gile . last2 , patr0l 7 menang . yuhuuu ~ aq 0k je walaupun kalah , xkesah p0n .. and ada lgi sec0nd r0und , sec0nd r0und ni mesti pakai penutup mata .. p bkn sume yg tutup mata .. 6 0rg tutup mata , 6 0rg lgi beri insyarat utk selesaikan masalah tuhh . sec0nd r0und ni , kmi MENANG ! g0 patr0l 8 ~ caiy0kkk !


haaa~ yg ni game kedua team building . yuhuuu ~ s0n0k gile terjerit terjerit .. terpekik terl0l0ng beri insyarat .. "kiri kiri ! w0ii salahh ! kanan kanan !" hahah , akaiii ~ kesian aq ngan 0rg yg tutup mata tu . bingit bingit ~ (!) XP hehe , aq sngaja besarkan gmba ni ~ nmpk gmba kedua tu ? chakkkk ! aq mel0mpat keluar dari blakang 0rg . elehh , aq yg baju biru tu bahh yunk !

0kay 0kay . sec0nd aktiviti plak ~ yeahhh , jungle trekking . apuuu ~ s0ri ahhh . kali ni xda gmba , n0 0ne bring camera tme jungle trekking ni .. isyyy , kecian .. hekhek . dah la perjlnan jungle trekking tu jauhhhhhhh ~ penat d0ee .  msa jungle trekking tu , kmi diberi tgsan/cabaran .
CABARAN : sepanjang perjalanan jungle trekking ni till end , anda mesti mencari daun yg palingggg kecik , daun yg palinggg besar , 2 jenis bunga , daun yg kasar , daun yg licin a.k.a halussss , daun yg gebu cnt0h nye mcm pipi anda , kulit p0k0k yg kasar , kulit p0k0k yg licin and daun yg nipis .
0kkay , 0kay . cabaran diterima . last2 , kebanyakkan drpd ahli team green pasture xberjaya selesaikan cabaran tuhh . 2 0rg je yg berjaya . akaiii ~ kena hukum ! pareyy2 . hukuman nye , kmi kena merangkak ke dlm lumpur . adushhh ~ k0t0r nye . tak pe la , pastu kmi terjun sngai .. yeayyy ! that's the best part dehh . hukhuk . brrrrr ~ se , se , se , sejukkkkk !

ini aktiviti kmi yg ketiga ! masakan rimba . jeng jeng jeng ! alahhh , 1 je gmba .. kecian . ni gmba team aq je , team yg lain2 . elehhh , xyah jela . padat bl0g ni nnti .




yerrrr ~ aktiviti terakhir . HALANGAN KOMANDO ! perghhh . susah ke ? kau tnye aq ? huh ! susah gile d0e . halangan pertama is mas0k ke dlm sungai , sungai yg part dlm2 . lebih kurang 30 kaki dlm nye . DALAM TUU ! hehe , kmi pakai safety jaket larhh . just xbley panik je tme dlm air tu .


ehemmmmm ! 0kay , kta take abreak dulu k ? aq nak turun sk0lah dah ni . hehek . mlm nnti smbung balik k ? s0 , stay tuned laa ~ wh0aaa , pnjng gile entry ni . bye !